Fotorugzak kopen? Hier moet u op letten!

Bij de aanschaf van een fotorugzak dient u rekening te houden rekening met de grootte en het gewicht van uw camera-uitrusting, het soort terrein dat u gaat bewandelen en het klimaat waarin u gaat wandelen. U moet ook rekening houden met kenmerken als een ingebouwde regenhoes en een comfortabele heupgordel.

Draagt u veel spullen, dan hebt uiteraard een grotere tas nodig. Gaat u wandelen op ruw terrein of in een warm klimaat, dan is een tas met een uitgebreider draagsysteem en ruimte voor andere spullen aan te bevelen.

Kies het juiste formaat

Houd bij de aanschaf van een fotorugzak altijd rekening met de grootte en het gewicht van uw camera-uitrusting. U wilt geen tas kopen die te klein of te groot is voor uw camera. U wilt ook geen tas kopen die te zwaar is voor uw camera. Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een fotorugzak is het type camera-uitrusting dat u hebt. Om een professionele spiegelreflexcamera met veel lenzen mee te nemen heeft u een grote tas nodig. Voor een eenvoudige compactcamera volstaat uiteraard een kleinere tas.

Andere aspecten om rekening mee te houden

Als je eenmaal hebt nagedacht over het type uitrusting dat je hebt, het volgende waar u aan moet denken is het terrein waar u gaat wandelen en het klimaat waarin u gaat wandelen. Als u in de bergen gaat wandelen, wilt u een tas met een ingebouwde regenhoes en comfortabele riemen. Wandelt u in een warm klimaat, dan wilt u wellicht een tas met een ingebouwd drinksysteem.

Camera, lenzen én statief

Denk bij het kopen van een fotorugzak altijd na over hoe u de tas gaat gebruiken. Als u een fotograaf bent die een statief gebruikt, wilt u een tas kopen die niet alleen groot genoeg is voor uw camera en al uw lenzen maar ook een bevestigingsmogelijkheid voor uw statief heeft. Als u een natuurfotograaf bent wilt u wellicht een rugzak met een camouflageprint.

Prijs is minder van belang

Zodra u over al deze dingen hebt nagedacht, kunt u online en in uw plaatselijke camerawinkel gaan zoeken naar de perfecte tas voor uw behoeften. U kunt ook uw vrienden en familie om aanbevelingen vragen. Het laatste waar u aan moet denken bij het kopen van een fotorugzak is de prijs. Uw foto-uitrusting is kostbaar, die wilt u goed beschermen. Daarom is een fotorugzak altijd een verantwoorde uitgave.

De betere merken fotorugzakken

Als u op zoek bent naar een tas met alle functies die u nodig hebt, dan kunt u kijken naar de tassen van LowePro. Dit is een vertrouwde naam in deze branche, en ze maken een verscheidenheid van hoge kwaliteit fotorugzakken fototassen. U vindt bij LowePro absoluut een geschikte fotorugzak waarmee u uw camera en al uw lenzen kunt meenemen. Deze heeft vaak ook een ingebouwde regenhoes en is comfortabel om te dragen. Andere merken fotorugzakken die wij aanbevelen zijn Case Logic, Dörr, Thule en Manfrotto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader